1 t/m 10

Podcastserie: Het spirituele pad met paragnost Ron Malestein.

Aflevering 1 | Wie is paragnost Ron Malestein?
In deze eerste aflevering van deze podcast serie maken we kennis met beroepsparagnost, helderziend medium en magnetiseur Ron Malestein. Reeds in zijn jonge jaren ontdekt Ron zijn helderziende gave. In deze uitzending vertelt Ron over hoe deze ervaringen hem al snel vormden en wat het voor hem betekent om al zijn hele leven om te moeten gaan met zijn gave. Als kind had hij belangstelling om beroepsvoetballer of gitarist te worden, maar het leven had een ander plan met hem. Hij legt uit wat hij zoal ervaart als mens als in de praktijk bij cliënten in de ontwikkeling van de gave die tot aan de dag van de dag door gaat. Luchtige zaken komen aan bod, bijvoorbeeld hoe je telepathisch de gedachten van je partner kan lezen, maar ook zaken van beduidend ander kaliber, zoals altijd leven op de grens van leven en dood.

 

Aflevering 2 | Waarom naar een paragnost?
Wil je iets weten over je nieuwe liefde, je gezondheid of over je kinderen? De tweede aflevering van de podcast serie “Het spirituele pad” staat in het teken van de reden waarom mensen een paragnost bezoeken. Ron Malestein, paragnost, helderziend medium en magnetiseur geeft uitleg over de zeer verschillende redenen waarom iemand een helderziend medium bezoekt. Of het nou gaat om het verliezen van een dierbaar voorwerp, zoals een gekregen sieraad of de vraag over een ernstige ziekte, hij komt het allemaal tegen in zijn praktijk. In deze podcast wordt ook uitleg gegeven over hoe een medium zich voorbereidt op een bezoek, hoe de cliënt zich kan voorbereiden en over andere zeer praktische zaken die bij een reading komen kijken. Natuurlijk worden ook de ethische dilemma's besproken en hoe je weg te vinden in de verwarrende wereld van alternatief therapeuten, coaches en alternatief genezers.

 

3 | Alles over liefde & spiritualiteit
Deze aflevering is gepubliceerd en kan overal waar je podcast beschikbaar is, beluisterd worden. De liefde, de liefde de liefde! Niets mooier dan liefde toch? Het woord alleen al is lastig te definiëren. Maar hoe zit dat nu met liefde vanuit een spiritueel perspectief? In deze podcast probeert auteur, paragnost en helderziend medium Ron Malestein antwoord te geven op vragen die bijna iedereen bezigt. Waarom worden we eigenlijk verliefd? En is het toeval dat juist deze persoon zich voor iemand aandient? Ben je geboren om met iemand het leven te delen en hoe moet je daarmee om gaan? Ook beantwoord Ron een aantal behoorlijk pittige vragen over eenzaamheid, slechte relaties en kinderloosheid. Maar ook de fijne kant van verliefdheid en liefde komt aan bod. Natuurlijk wordt er ook over seksualiteit gesproken en zwangerschap. En of het nu handig is om online te gaan daten via allerlei datingapps of dat je het allemaal misschien maar moet laten gebeuren? En wat te doen als het even niet lekker loopt in je relatie of dat je misschien wel verliefd wordt op een ander. Geen makkelijke thema’s, maar wel een dik uur vol met nuttige informatie voor iedereen die op zoek is naar een relatie of naar manieren zoekt om de relatie met zijn/haar partner te verbeteren.

 

Aflevering 4 | Jouw karma of vrije wil?
“Daar scoor je geen karmapunten mee”. Hoor je het mensen wel eens zeggen? Wat bedoelen ze daar nou eigenlijk mee? In deze podcast neemt paragnost Ron Malestein de luisteraar mee op pad naar het hoe en waarom van het karma. Uitleg wordt gegeven over de belangrijkste kosmische wetten en het levensprogramma: de wet van karma en de wet van wedergeboorte. Ook komt aan de orde hoe je moet omgaan met de “goede” en minder “goede” zaken die jouw karma met zich meebrengt, hoe een paragnost kan zien wat de innerlijke leeftijd van iemand is (aura), wat de evolutietrap is en hoe deze werkt. In de podcast wordt stilgestaan bij het verschil tussen geest, lichaam en ziel en kosmische tijd. Ron legt ook bij hoe verbindingen tussen alles tot stand komen (bijv. relaties) en hoe deze weer ontbonden worden en dat je meerdere levens hebt (incarnaties) en dat je vaak al mensen kent uit vorige levens. Als laatste wordt het begrip zielszuivering uitgelegd en wat verlichting nou uiteindelijk betekent in spirituele zin.

 

Aflevering 5 | Jouw paranormale gevoeligheid ontdekken
Kun je helderziende worden als je niet zo geboren bent? Hoe ga je meer spiritualiteit in je leven ervaren? En hoe train je dat dan? In deze podcast geeft paragnost Ron Malestein een aantal tips en oefeningen om je eigen paranormale kant verder te ontwikkelen. In het eerste deel van de podcast gaat het vooral over hoe je kan ontdekken met welke gave je van nature bent uitgerust en om te leren het onderscheid te maken tussen eigen gedachten of inzichten en paranormale/helderziende ingevingen. Uitleg wordt gegeven over het verschil tussen lichaam, geest en ziel en wat chakra's zijn. Daarna worden een aantal praktische tips gegeven om aan de slag te gaan met het trainen van aura's zien en magnetiseren. Ook beschrijft Ron een meditatieoefening waardoor je contact zou kunnen maken met gene zijde en een leuke oefening die je thuis kan doen in het overbrengen van gedachten (telepathie). Ook komt aan de orde de zin en onzin van bijv. ayahuasca ceremonies en gebruik van drugs en psychedelica die het bewustzijn kunnen verruimen. Als laatste vertelt Ron over duistere krachten die je tegen kan komen als je verder het spirituele pad op wandelt en hoe je daar mee om kunt gaan.

 

Aflevering 6 | Jezelf leren afsluiten voor allerlei energieën
Zijn boek werd een bestseller en voorziet dus in een grote behoefte. Druk, druk, druk. We moeten maar en we haasten maar. Bijna 1.3 miljoen mensen kampen met burn-out klachten. Mensen vragen teveel van zichzelf en kunnen energie moeilijk doseren. Leren luisteren naar signalen is voor mensen heel erg lastig. Hoe kun je nu beter leren doseren in zowel je werk als privéleven? In deze podcast geeft paragnost Ron Malestein uitleg over hoe energie werkt en hoe je daar beter mee om leert gaan. Hij geeft tips over hoe je je zowel thuis als op je werk even kan afsluiten voor beïnvloeding van buitenaf. Zeker mensen die hooggevoelig zijn of die onder lastige omstandigheden moeten leven (eenzaamheid, rouw, veel stress) merken vaak dat hun levens accu snel leeg gaat. Door het afsluiten van de zonnevlecht (chakra), het energetisch en fysiek buiten houden van gedachten en energieën, gebruik van geneeskrachtige kruiden en het verzorgen van je huis kun je al snel wat verbeteringen in je leven krijgen. Ook staat Ron uitgebreid stil bij het verbeteren van goed slapen en uitrusten en hulp om beter in je energie te komen of om nare gedachten en gevoelens af te sluiten.

 

Aflevering 7 | De dood, grote overgang & hiernamaals
Wat gebeurt en nou eigenlijk als we dood zijn? Door de ogen van paragnost Ron Malestein wordt beschreven wat we nou eigenlijk kunnen verwachten als we het leven hier op aarde achter ons laten. Is er een hel of komen we allemaal in de hemel? Ron neemt je mee op reis wat je zowel kan verwachten als je verder gaat in de ‘sferen van licht’ en wie en wat je er zoal tegen kan komen en verwachten. Hij duidt het verschil tussen entiteiten, intelligenties en gidsen en wat er gebeurt als je plots uit het leven gerukt wordt of dat je een lang sterfbed hebt. Daarnaast legt Ron verder aan de hand van de kosmische wetten uit wat een goed en slecht leven is en op welke manier de mens vrije wil heeft om er op de planeet aarde wat van te maken. Centraal staat hierbij het levensprogramma en het vooraf weten van je tijdstip van doodgaan. Vanuit spiritueel oogpunt worden beladen zaken als euthanasie, abortus en zelfmoord besproken. Het stervensproces, maar ook bijna-dood ervaringen en uittredingen en de begeleiding vanuit gene zijde worden in deze podcast door Ron toegelicht en uitgelegd. Als laatste legt Ron uit met welke vragen mensen die het einde naderen (of hun naasten) vaak nog naar de praktijk komen voor wat helderziende hulp.

 

Aflevering 8 | Omgaan met je hooggevoelige kind
Help, mijn kind is een HSP’er! Vandaag de dag hoor je steeds meer dat mensen hooggevoelig zijn. Ze kunnen slecht tegen sfeertjes, drukte, zijn snel van slag door indrukken of verkeren erg in hun eigen gevoelswereld.
Ligt dat nou door de drukte van het leven of worden kinderen tegenwoordig hooggevoeliger geboren? En wat kun je nou verwachten als je moeder, vader of verzorger wordt van een hooggevoelig kind? In deze podcast vertelt paragnost Ron Malestein over het vroeg herkennen van signalen die erop duiden dat een kind hoogsensitief of misschien zelfs wel paranormaal begaafd is. En wat is eigenlijk het verschil tussen beiden. Zijn kinderen die zo geboren zijn eigenlijk intelligenter of creatiever en moet je ze anders opvoeden dan ‘normale’ kinderen? En wat doe je met zaken als schoolkeuze, rust en omgaan met stemmingswisselingen. Deze zaken, maar ook leren om te gaan met een paranormale gave, het inrichten van een huis, familieaangelegenheden en schoolkeuze komen terug in de achtste aflevering van Het Spirituele Pad.

Zie ook mijn boek 'Hooggevoelig'.

 

Aflevering 9 | Spiritueel omgaan met tegenslag
"Waarom is het leven zo knokken?" Met deze pittige vraag start presentator Robbert Minderhoud deze podcast met paragnost Ron Malestein.
Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: tegenslag. Hoe je ermee omgaat is voor iedereen persoonlijk, evenals de hoeveelheid en de diepte van tegenslag, zo leren we in deze podcast. Wat als je nou niet geboren bent voor het geluk? Wat kun je eraan doen? En hoe krijg je toch wat regie over jouw eigen levensprogramma? Deze aflevering staat in het teken van de persoonlijke ervaringen van Ron zelf en de vragen van mensen die bij hem in de praktijk komen. Het gaat over hoe je met verstand en gevoel toch kan proberen goed te leven, maar ook hoe je om kan leren gaan met liefdesverdriet, scheiding, ziekte en rouw. Hoe richt je je op de toekomst, ook al lijkt alles tegen te zitten en moet je altijd maar knokken tegen alles wat je overkomt of ook dingen laten? Een dik uur vol met diepgaande spirituele inzichten.

 

Aflevering 10 | Over leren loslaten & openstellen
“Ik laat dat los”. Hoe vaak heb je dat iemand al niet horen zeggen? En hoe doe je dat dan? En hoe kun je iets, iemand of een situatie achter je laten? In deze podcast staat het thema centraal hoe je jezelf kan leren kennen door los te laten en te verdiepen en hoe je dat helpt om je vervolgens open te stellen voor anderen. Aan bod komen methoden om jezelf beter te leren kennen zoals numerologie en astrologie en tips en adviezen hoe je hierdoor beter om kan gaan met onzekerheden, twijfel en angst. Natuurlijk staan we even stil bij de liefde. Dit keer over liefde voor jezelf en voor anderen en hoe je daar balans in vindt. Maar ook over het aangeven van grenzen en ‘nee’ durven zeggen. Daarnaast wordt besproken wat je moet doen als je het gevoel hebt niet in het juiste gezin te zijn opgegroeid en tips over wat te doen als je jezelf bent verloren in verdriet of door toedoen van anderen.
Kan professionele hulpverlening wat voor je betekenen of moet je vooral veel zelf doen? Als kers op de taart geeft paragnost Ron Malestein een uniek kijkje in de toekomst van de mens en de ontwikkelingen die net zijn begonnen binnen het zogenaamde “Waterman-tijdperk.”

 

Spirituele podcast Zoetermeer

Paranormale podcast Zoetermeer