41 t/m 50

Podcastserie: Het spirituele pad met paragnost Ron Malestein.

Aflevering 41 | Hoe ga je om met toekomstvoorspellingen?
Kom je voor een helderziend consult in een beroepspraktijk dan heb je vast vaak al wat gerichte vragen voorbereid. Je wilt iets weten over je eigen leven, de gezondheid van iemand, of er een liefde op je staat te wachten of wat er op je te wachten staat op professioneel vlak. Natuurlijk komen er veel zaken voorbij die diepe impact op je kunnen maken. Stel je voor dat je weet dat een geliefde niet geneest van een ernstige ziekte of dat je werk of relatie ten einde loopt. In deze podcast geeft Ron wat advies over hoe je je het beste voorbereid en hoe je om kan gaan met allerlei soorten nieuws in de nadagen en weken van een consult.

 

Aflevering 42 | Kinderen & scheiden vanuit spiritueel perspectief
Scheiden doet lijden is het gezegde. En iedereen die in de situatie van een scheiding zit of heeft gezeten weet dat het leed vaak heftiger is als er kinderen bij betrokken zijn. Boeken vol zijn er volgeschreven over wat het beste is voor het kind en hoe je een scheiding kan verzachten. Wat is de spirituele bedoeling en de impact op kinderen probeert paragnost, spiritueel schrijver en magnetiseur Ron Malestein te duiden in deze podcast.

 

Aflevering 43 | Tips om slapeloosheid op te lossen
Niet iedereen slaapt als een roosje. Door stress of zorgen kunnen de nachten lang en gebroken zijn. In de winkel zijn veel middeltjes te vinden tegen slapeloosheid en soms schrijft de dokter ook nog eens behoorlijk heftige slaapmiddelen voor. In deze podcast staat paragnost Ron Malestein stil bij de geneeskrachtige werking van het homeopathische middel Avena Sativa complex.

 

Aflevering 44 | Oordeelloos leven een utopie?
Heb je het wel eens geprobeerd? In gedachten proberen geen oordeel te vormen over iets of iemand? Dat vraagt een enorme innerlijke wijsheid en training. Vandaag de dag zijn we zo gewend om primair op iets of iemand te reageren. Door het internet, webforums, reacties op sociale media hebben we het idee dat we over alles iets kunnen of mogen vinden en dat we er ook iets over moeten kunnen zeggen. Het vrije woord, democratie is een groot goed. Sta je er wel eens bij stil of dit ook werkelijk goed is voor de mens? Voor jezelf en de ander? Spiritueel gezien?

 

Aflevering 45 | Wat is een oude ziel?
"Hij heeft een oude ziel." Je hebt mensen dit vast wel eens horen zeggen over een kindje dat zijn tijd 'vooruit' is. Maar wat bedoelen ze er nou eigenlijk mee? Vaak wordt dan bedoelt dat de ziel van het persoon ouder is dan zijn stoffelijk lichaam en dat het kind zich op een wijzere manier uit of bepaalde dingen zegt die niet bij zijn leeftijd horen. Klopt dit of is dat verzonnen? In deze podcast legt paragnost/magnetiseur en spiritueel schrijver uit wat een oude ziel hebben betekent en dat wij - de mensen op aarde- in feite allemaal oude zielen zijn.

 

Aflevering 46 | In het 'nu' leven. Hoe doe je dat?
Wij mensen zijn het liefst bezig met onze toekomst. Proberen perspectief te krijgen over ons levenspad. En dat is logisch want een bekende uitdrukking is: "Hoop doet leven." Teveel bezig zijn met allerlei zaken die mogelijk wel of niet op je pad gaan komen, kan ook afleiden van het moment waarop je leeft: het hier en nu. Iedereen weet ook wel dat de situatie van nu gemakkelijk morgen totaal anders kan zijn. Bij spirituele ontwikkeling hoort ook dat je een beter besef hebt krijgt van het belang van het moment. Maar dat is echt niet zo eenvoudig; genieten van geluksmomentjes of omgaan met een teleurstelling. In deze aflevering probeert beroepsparagnost Ron Malestein je mee te nemen hoe je hier aan kan werken.

 

Aflevering 47 | Het karma van landen en volkeren uitgelegd
Eerder in de podcastserie is het begrip karma (de wet van oorzaak en gevolg) uitgelegd. Ook is groepskarma aan de orde geweest. In deze podcast tilt paragnost /magnetiseur en spiritueel schrijver Ron Malestein dit begrip nog een tandje hoger. Hij legt uit dat oorlog en vrede ook aan dezelfde universele, kosmische wetten onderhevig zijn als individuen en groepen.

 

Aflevering 48 | Spirituele gidsen en beschermengelen
In deze podcast wordt het begrip (bescherm)engelen en gidsen verder geduid. Hiermee worden meestal (astrale) personen bedoeld die verder dan wij zijn geëvolueerd. Deze mensen, die verder leven aan gene zijde, hebben geen vleugels. Zij reizen/verplaatsen zich door middel van ‘gedachtekracht’ (op wilskracht). Door verschillende levens (reïncarnatie) groeien we langzaam in bewustzijn. Later zullen wij allemaal zelf ook als een ‘engel’ zijn. Toch groeien/evolueren we allemaal nog veel verder. Eens komen we op de volgende planeet na de aarde.

 

Aflevering 49 | Wat is (zelf) liefde?
Hou jij eigenlijk wel van jezelf? En hoe voelt dat dan, zelfliefde? Kun jij onvoorwaardelijk liefde aan jezelf en aan een ander geven? Wat is liefde eigenlijk? Hoe voelt dat voor jou? Wat doet gebrek aan liefde met je? In deze column geeft levens- en loopbaancoach zijn filosofische blik op de liefde.

 

Aflevering 50 | Bellen met overleden personen: toekomstmuziek?
Bellen met een overleden persoon, kan dat straks? Internetten, mobiel bellen, facetimen, het lijkt allemaal zo normaal, maar eigenlijk is op een dergelijke manier communiceren hartstikke nieuw. Vooral de laatste twee decennia nemen nieuwe vormen van digitale communicatie een vlucht. Sowieso gebeurt er op technologievlak enorm veel. Wat voor invloed heeft de evolutie van de mens en de opkomt van technologie impact op de spirituele kant van het leven? De voors- en tegens kennen we allemaal op aarde, maar langzamerhand komen we er ook achter dat er andere zonnestelsels zijn en waarschijnlijk ook andere levensvormen. Betekent dit ook dat technologie ons gaat helpen om bijvoorbeeld straks met overledenen aan gene zijde? Paragnost Ron Malestein doet hierover een opzienbarende toekomstvoorspelling.

 

Spirituele podcast Rotterdam