Bijna-doodervaringen (drie video's)

Bijna-doodervaringen / het voortbestaan (You Tube video's).

Foto's van fases van een bijna-doodervaring / een uittreding:
Naast ons aardse, stoffelijk lichaam is er ook een geestelijk lichaam. Met dit tweede lichaam (een lichtlichaam) treedt je uit je lichaam.

Dit gebeurt er bij een bijna-doodervaring of een uittreding. Het verbindingskoord blijft intact. Bij verbreking van dit koord treedt wat wij noemen ‘de dood’ in. Het geestelijke lichtlichaam heeft net als het gewone aardse lichaam vijf zintuigen. Je bewustzijn (jij-ik-ego) neem je tijdelijk even mee naar dat andere lichaam tijdens een bijna-doodervaring.

 

Zoals op de afbeeldingen ziet, we hebben twee verschillende lichamen. Ons vertrouwde stoffelijk aards lichaam (donker geschilderd) en een geestelijk (licht) lichaam. Je bent met twee belangrijke energiedraden (koorden) verbonden. Dit energiekoord is uitrekbaar.


1 - Het bewustzijnsdraad (dit energiekoord komt uit het hoofd).

2 - De levensdraad (dit energiekoord rond het hartgebied).

Met een wetenschappelijke ondertoon.

Een persoonlijke bijna-doodervaring (afkorting B.D.E.) is voor velen een behoorlijke transformerende ervaring. Veel mensen zijn na zo’n ervaring ook ‘anders gevoelig’ geworden. De paranormale (geestelijke) zintuigen zijn ‘door de klap’ geactiveerd (door een ongeluk, hartstilstand, zware vergiftiging etc.). Deze onverwachtse gevoeligheid is voor velen even schrikken. Ik bedoel veel paranormale mensen hebben die ‘vreemde’ overgevoeligheid meestal al van jongsafaan. Je bent aan die vreemde overgevoeligheid (in de volksmond ‘het heldervoelen’) dan al enigszins aan gewend.

 

Wat gebeurt er?

Tijdens een bijna-doodervaring verplaatst jouw bewustzijn mee naar dat andere, geestelijke, energie of lichtlichaam. Die andere (parallelle) geestelijke zintuigen van je geestelijke lichaam kan je zien als min of meer dezelfde als van je gewone, vertrouwde aardse stoffelijk lichaam. In feite is er na mijn persoonlijke ervaringen geen verschil. Ik heb zelf geen bijna-doodervaring als zodanig meegemaakt maar wel tientallen spontane uittredingen gehad. Vandaar dat ik veel facetten hiervan herken. Het zijn wel degelijk bewijzen van het voortbestaan. Maar het mooiste is als je zelf of iemand in je eigen vertrouwde kring zoiets dergelijks meemaakt. Dat zet je dan pas echt aan het denken.

 

Op het Youtube (Internet) zijn veel video’s van mensen met een bijna-doodervaring te vinden. Overal in de wereld praten mensen over deze vreemde maar wel bijzondere ervaringen. Zoek onder ‘een bijna-doodervaring’ in het Nederlands of in het Engels een ‘near death experience’.

Engels / in English near death experience
You tube kanaal met video’s over diverse personen met een bijna-doodervaring (near death experience).

 

 

Video 1 :
Eerste interview met de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander. De dokter 
had zelf een zéér bijzondere bijna-doodervaring beleefd.

 

Video 2:
Tweede interview met de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander

In Schepper & Co aan Tafel ontvangt Jacobine Geel de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander. Hij kreeg een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking en raakte 7 dagen in coma. Na zijn ontwaken weet hij het zeker: er is meer na de dood.

 

Video 3:
Tv programma – Veel mensen veranderen na een bijna-doodervaring
. Ze gaan anders denken en leven.